Rick Leijten

Succesverhaal

"mijn eerste keer droogtrainen!"

Ik ben al zo’n 3 jaar bezig met sporten in de sportschool. Ik haal er veel voldoening uit, vind het heerlijk om progressie te ervaren. In de 3 jaar sporten, ben ik steeds iets serieuzer bezig. Mijn uitvoering bij oefeningen wordt beter en ik ga omhoog in gewicht. 

Op het gebied van voeding zorgde ik altijd dat ik veel at en hoog in mijn eiwitten zat. Dit om spiergroei te stimuleren, naast het hard trainen in de sportschool. Echter merkte ik dat ik het sporten nog serieuzer aan wilde pakken,  er was zeker nog ruimte is voor verbetering. Graag wilde ik een keer droogtrainen, om te kijken wat er na die jaren trainen onder het aangemaakte lichaamsvet zat (bij het aankomen van de afgelopen jaren). Ik wist alleen niet goed hoe ik zo’n “droogtrainproces in moest gaan. Hoeveel calorieën moet ik binnenkrijgen? Hoe bouw ik dit af? In welke macroverhouding moeten mijn calorieën worden verdeelt? En welke juiste, gezonde en verantwoorde voeding past binnen deze macroverhouding? 

“Als ik iets doe, wil ik het ook echt goed doen”

Gelukkig waren daar de mannen van Lifttwins. Na het invullen van mijn doel en persoonlijke gegevens, hebben ze een gepersonaliseerd voeding- en trainingsschema voor mij gemaakt. Ze hebben binnen het schema echt geluisterd naar bepaalde extra wensen van mij. Ik gaf aan dat ik bepaalde koekjes toch wel heel lekker vind. Deze hebben ze zodanig in het schema verwerkt, dat ik deze zo nu en dan eens kon eten zonder belemmeringen voor het doel dat ik voor ogen had. Een gebalanceerd schema, waarbij ik ook af en toe nog kon genieten!  

“handvatten voor een nieuwe leefstijl”

Ik vond het fijn dat het een afbouwend schema was. De eerste weken zat ik nog redelijk hoog in mijn calorieën, dat werd uiteindelijk steeds minder en verder afgebouwd. Maar ik vond het fijn dat ik niet opeens heel extreem begon. In het schema stond dit ook uitgelegd met als doel om het spiermassa verlies zo minimaal mogelijk te houden, tijdens het afvallen. 

Het schema bestond naast de dagelijkse hoeveelheden voeding, die ik moest consumeren, ook uit uitleg, tips en theorie over hoe het afvallen in zijn werk gaat. Dit gaf voor mezelf ook een duidelijker beeld van hoe het proces in elkaar zit. Hierdoor kon ik zelf ook makkelijk voeding met dezelfde voedingswaarde vervangen, als ik bijvoorbeeld een cheatdag had. Het schema gaf simpelweg handvatten om op langere termijn een leefstijl aan te nemen, waarbij ik mijn fysieke wensen kon behouden of behalen, zonder daarvoor alle slechte voeding te hoeven laten. Super tevreden en echt zo ontzettend waardevol. Voor mij de meest waardevolle investering, die ik ooit heb kunnen maken!

Klaar voor jouw volgende uitdaging?