Wat zijn de voordelen van kikkererwten wafels?

Stef Knibbeler
6 December 2022

Je eet misschien wel eens rijstwafels, een goede voedingswaarde, schone koolhydraten en lekker met een eiwitbron als beleg. Toch is er een vervanger voor rijstwafels, die nog lekkerder en gezonder is: kikkererwten wafels

Wat zijn kikkererwten en wat zijn de voordelen?

Kikkererwten wafels zijn zoals de naam al zegt gemaakt van kikkererwten. Het zijn een soort peulvruchten. Andere veel voorkomende eetbare peulvruchten zijn linzen, erwten, een verscheidenheid aan bonen, sojabonen en pinda’s.

De voordelen van kikkererwten zijn:

  • Ze bevatten verschillende vitaminen en mineralen.
  • Ook zitten ze vol vezels. Vezels zorgen ervoor dat er sneller een verzadigd gevoel optreedt en dus minder snel een gevoel van honger. Dit wil je vooral hebben tijden het afvallen/droogtrainen
  • Vezels kunnen de kans op darmkanker verkleinen
  • Het allergrootste voordeel is de hoge hoeveelheid eiwitten! Zo wordt extra eiwitrijk beleg overbodig zoals je dat met rijstwafels wel vaak eet. Dit kan je weer geld besparen! 

Wat is er goed aan de voedingswaarde van kikkererwten wafels?

100 gram kikkererwten wafels bevat ongeveer:

Energie1603 kJ (379 kcal)
Vet4.4 g
waarvan verzadigd0.5 g
waarvan onverzadigd3.8 g
Koolhydraten61 g
waarvan suikers3.3 g
Voedingsvezel7.9 g
Eiwitten20 g
Zout0.55 g

Verder bevatten kikkererwten de volgende vitamines en mineralen: 

Mangaan, Folaat, Koper, Fosfor, IJzer, Magnesium, Zink, Kalium, Thiamine, Vitamine A, B6, C, E, K, Selenium, Calcium, Riboflavine, Pantotheenzuur

Kikkererwten vs Linzen

Naast kikkererwten zijn er nog een hoop andere peulvruchten met een goede voedingswaarde. Denk aan zwarte bonnen, witte bonen, kidneybonen of borlottibonen. Deze zijn er nog niet in verwerkte vorm tot wafels. Echter is er wel een andere peulvrucht die ook in de vorm van wafels aanwezig is: Linzen (linzenwafels)

De voedingswaarde van linzenwafels komt overeen met die van kikkererwtenwafels. Linzenwafels zijn alleen iets duurder en persoonlijk, vind ik de smaak van kikkererwtenwafels iets lekkerder!

Welk merk van kikkererwten wafels is het beste?

Op dit moment is er nog weinig concurrentie rondom het product kikkererwtenwafels! Wij halen eigenlijk altijd de kikkererwten wafels van de Albert Heijn. Ze zijn heerlijk van smaak, ook zonder beleg en in vergelijking tot concurrentie veruit de goedkoopste! Perfect als tussendoortje, om iets te eten wat beperkt is in calorieën, hoog in vezels en hoog in eiwitten. Extra kenmerken zijn: biologisch, glutenvrij, veganistisch en lactosevrij. Verstandig is ze om na het openen afgedekt te bewaren (koel, donker en droog). Zo blijven ze het langst houdbaar.

Klaar voor jouw transformatie?