Hoeveel slaap heb ik nodig?

Jens Knibbeler
3 Juni 2022

Tegenwoordig hoor je steeds vaker ondernemers en guru’s over hoe weinig uren ze slapen en hoe productief ze zijn. Daarentegen zijn er ook een heleboel mensen die roepen dat je minimaal 8 uur per dag moeten slapen. Maar wie heeft nou gelijk?

Allereerst is het voor iedere persoon verschillend hoeveel uur slaap je nodig hebt. Voor de ene persoon is dat langer dan voor de ander. Desalniettemin is slaap een belangrijk onderdeel voor het herstel en de groei van je lichaam. Dit is namelijk het enige moment van de dag waarbij je lichaam volledige rust heeft. 

Er is 1 ding het allerbelangrijkste om uitgerust wakker te worden. Namelijk het hebben van een slaapritme! Een slaapritme betekent dat je een vaste tijd hebt wanneer je gaat slapen en een vaste tijd hebt om op te staan. 

Zo’n ritme komt er natuurlijk niet vanzelf en vergt wel enige discipline. Zodra je dit zo’n 21 dagen consequent hebt gedaan zul je merken dat je veel beter uitgerust bent met het wakker worden en dat je ook op een natuurlijke manier rond een vaste tijd wakker wordt. 

Dit geeft jou in de ochtend al direct een energie boost en het hebben van een succesvolle dag begint allemaal in de ochtend. 

Maar hoeveel uur slaap heb je dan precies nodig? Dat is voor jezelf om even uit te zoeken. Let wel op dat je je niet laat aanpraten door iemand anders dat je bijvoorbeeld perse 8 uur slaap nodig hebt. Wij hebben bijvoorbeeld beide maar 6 tot 7 uur slaap nodig. 

Wil je ook nog eens het maximale uit je dag halen dan raadt ik je aan om je slaappatroon te richten op 7 uur in de ochtend. 7 uur? Ja echt 7 uur. Dit klinkt nu misschien nog heel vroeg, maar probeer het maar eens een aantal dagen. Niks is lekkerder dan productief zijn in de ochtend, waardoor je voldaan aan je dag begint!

Klaar voor jouw transformatie?