Hoe krijg ik grotere buikspieren?

Jens Knibbeler

Hoe krijg je nou groter buikspieren? Een veelgestelde vraag waar ook veel onduidelijkheid over is. Op de een of andere manier worden de buikspieren vaak als een apart onderdeel gezien, terwijl het net als al je andere spieren ook gewoon spieren zijn. Dus wat is dan de beste aanpak? 

Intensiteit

Buikspieren worden eigenlijk bij iedere training die je doet wel lichtelijk aangesproken, omdat het aanspannen van je core bij veel oefeningen essentieel is. Je kunt je dan afvragen of het nog van belang is om ze ook nog apart te trainen. En ja als je grotere buikspieren wilt is dit zeker effectief. 

Wat wij vaak zien is dat veel mensen buikspieren als extra oefeningen zien, waardoor deze zelden en onregelmatig worden getraind. Toch is het juist belangrijk, net zoals bij alle andere spiergroepen dat je ze consistent traint. Dit betekent dat je ze voor het maximale resultaat wel 2 a 3 keer in de week moet trainen. 

In welke periode groeien je buikspieren het meest? 

Doordat je buikspieren in een bulk periode, waarbij je met een calorieoverschot zit, vaak bedekt zijn met een laagje vet, denken veel mensen dat je buikspieren het beste kunt trainen wanneer je aan het droog trainen bent. Dit omdat hierdoor het vet rond de buik afneemt en je buikspieren beter zichtbaar worden. Hierdoor lijkt het alsof je buikspieren groter worden, terwijl ze slechts beter zichtbaar worden door de afname in vet. 

Je zit bij het droog trainen namelijk in een calorietekort, waardoor je buikspieren helemaal niet groter kunnen worden. Het effectiefst om je buikspieren te laten groeien is dus om juist consistent buik te trainen in je bulk periode. Door het vetlaagje lijkt het misschien of dit weinig oplevert, maar met een calorieoverschot kunnen je spieren juist laten groeien.

Klaar voor jouw transformatie?